Flekkefjord kommune
Postadresse: Kirkegata 50, 4400 Flekkefjord
Besøksadresse: Kirkegata 50 3. etg, 4400
Telefon: 38 32 80 71
Kontaktperson:Arne Skage, 38328071, skolesekken@flekkefjord.kommune.no
STREETART - Phuc Van Dang - Refleksjoner mellom na...
Produksjonsliste
Program

STREETART - Phuc Van Dang - Refleksjoner mellom naturen og mennesker

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

I uke 42 eller 43 får vi besøk av inspirerende dansk / vietnameser Phuc Van Dang fra Horsens Danmark. Han er utøvende billedkunstner og utdannet grafisk designer. Sammen med Phuc lager elevene en utstilling som omhandler en rekke spørsmål omkring forholdet vi mennesker har til naturen. Phuc har lang erfaring med lignende prosjekter som han har hatt opplegg ved ulike skoler i Danmark. (Se youtube link nederst.)

Phuc var invitert under Smaaby 2017 og laget Street Art på bussholdeplassen i Seilparken og i gangen til parkeringshuset ved nedangen utenfor Interoptik. Han brukte mange gamle bilder som for eksempel hvordan parken så ut før eller den første bilen som kom til Flekkefjord og flettet dem inn i sitt Street Art kunstverk.

Phuc vill under sitt opphold i Flekkefjord ha en filosofisk tilnærming og stiller spørsmål om vårt forhold til naturen. Vi mennesker ser oss ofte utenforstående naturens verden, men er den oppdelingen mellom menneske og natur virkelig så klar? Naturen kan leve uten oss, men kan vi leve uten naturen? Vi kan påvirke naturen og få en følelse av at den gjør oss i stand til å kontrollere den, og kan vi virkelig det? Hva skjer med opplevelsene våre når naturen presenteres i en unaturlig eller kunstig måte eller hva betyr det når naturen blandes med kunsten? Hva er forskjellen på kunstig natur og en natur som er gjort kunstig?

Det er spørsmål som blir tatt opp i Workshopen sammen med Phuc. Ved å ta naturen inn i en utstillingssal og dermed sette den in i en unaturlig måte, kan menneskenes paradoksale forhold til naturen i særlig grad framheves og synliggjøres.

Spørsmålene Phuc tar opp blir visualisert sammen med elevene med maling på ulike underlag, i store format som blir til Street Art. Som avslutting av prosjektet stiller alle elevene ut sine arbeider på museet sammen med verkene til Phuc. Ustillingen vill bli hengenes noen uker etter på museet, hvor foreldre eller besteforeldre kan komme og se på.

Opplegget er tenkt å være på museet med en skoleklasse av gangen. Det er tenkt å ha et heldags opplegg med en skoleklasse, men om skolen ønsker tre skoletimer per klasse, kan vi ordne det.

Den kulturelle skolesekken i Flekkefjord vil bekoste billigst mulig transport for elever fra Gyland, Hidra og Sira skoler.

Museumsformidler Birgit Gautschi, ved Flekkefjord museum vill være Phuc sin assistent under hele opplegget. Om det er noen flere spørsmål, ta gjerne kontakt med Birgit.



Sjekk ut på youtube om en utsmykking Phuc har gjort ved en barneskole i Danmark: https://www.youtube.com/watch?v=3tlGA7xq8OU

Phuc forteller om sin bakgrunn, opphav og hvorfor kunsten er så viktig for oss mennesker: https://www.youtube.com/watch?v=c6gkIH_yjus


Med vennlig hilsen

Birgit Gautschi

Museumsformidler

Flekkefjord museum

Dr.Kraftsgate 15

4400 Flekkefjord

Tlf: 93 81 43 88

b.gautschi@vestagdermuseet.no

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Flekkefjord kommune
  • Kunstnere/grupper: Phuc Van Dang
  • Produsent: DKSF / Vestagdermuseet Flekkefjord
  • Idé/opplegg: Vi mennesker ser oss ofte som å stå utenfor naturens verden, men er det virkelig så klart en splittelse mellom menneske og natur? Naturen kan leve uten oss, men vi kan ikke leve uten naturen. Vi kan påvirke naturen og få følelsen av at det gjør det mulig for oss å kontrollere det. Men er vi? Utstillingen om refleksjon mellom natur og mennesker omhandler en rekke spørsmål om forholdet mellom natur og mennesker. Naturen skaper stadig nye variasjoner, endringer og muligheter, det finnes livsfarlige alternativer til menneskelige aktiviteter, og det naturlige utvalget tar vare på resten. Med mindre menneskelige aktiviteter kommer den naturlige evolusjon tilbake. Naturens prosesser og evolusjon skaper mangfold og liv, men blandes med naturkatastrofer. Kanskje menneskehetens mest aktuelle problem er at aktivitetene våre mer og mer ligner en naturkatastrofe.

Om kunstner / utøver / gruppe

Phuc Van Dang  har bakgrunn som grafisk designer og jobber i krysset mellom design, kunst og kultur.
Jeg har jobbet med UX-design for TDC Development, produktdesign for Bolia, samt visuell design og veggmalerier for private og offentlige selskaper.

Phuc har en lidenskap for kunst i det offentlige rommet - hvor han og hans kunst møter det offentlige øye med øynene.
Phuc har bidratt med kunst på flere festivaler og har hatt utstillinger i Danmark, New York, Barcelona og Tokyo.

I tillegg har Phuc tilrettelagt mange workshops, f.eks. for offentlige skoler, videregående skoler, biblioteker og kunstskoler.

Phuc tekniske kunstferdigheter er tegning, maleri, porselensmaling og produktdesign.
Phuc elsker å jobbe med historiefortelling og kreativitet på tvers av medier og kulturer.
Phuc konsentrerer seg om transformasjonen fra fortellinger til design og konsept.


Medvirkende

  • Phuc Van Dang
  • Phuc Van Dang (kunstner)
  • Birgit Gautche (Formidler)

Multimedia og vedlegg

Bilder

phucvandang.jpg
phucvandang3.jpg
phucvandang2.jpg
Visuell kunst, Visuell kunst / Billedkunst
Trinn: 7 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Birgit Gautschi
Workshop
Workshop  Barna
Hva skjer med vår naturopplevelse når den presenteres i en kunstig eller unaturlig sammenheng? Hva betyr det at naturen blandes med kunst på nye måter? Og hva er forskjellen mellom en kunstig natur og en natur som kunstig er laget? Dette er bare noen av problemene som verkstedet handler om.
Ved å ta naturen inn i en utstillingshall, og dermed sette den inn i et unaturlig rammeverk, kan paradoksen til menneskets paradoksale forhold til naturen bli spesielt vektlagt og synliggjort. Når vi konfronteres med naturen på en annen måte enn vi er vant til, kan møtet med det virke veldig bekymringsfullt, surrealistisk og gjennomtenkt: noe er ikke helt som det burde være, vi møter spørsmål i stedet for å svare og kan ikke bare ser utover - vi må også se nærmere på.
Arrangører
Arrangert av:
Flekkefjord kommune
Produsent:
DKSF / Vestagdermuseet Flekkefjord
Medvirkende
  • Phuc Van Dang (kunstner)
  • Birgit Gautche (Formidler)